A-Laget med sterk borteseier i toppkamp mot Skodje

08 september 2021
Skrevet av:

Nikolas Fjørtoft scoret tre mot Skodje og sørget for at Ravn er aleine på toppen av 6. divisjon.

Lagoppstilling: Holger Tovås – Øystein Tennfjord, Emil Naalsund, Thomas Bjørlykhaug (C), Ole Johan Urke – Noah Blindheim, Even Mork Vatneødegård, Matias Mork Vatneødegård – Per Stian Alvestad, Nikolas Fjørtoft, Rasmus Gjelstenli.

Skodje og Ravn stod begge med 9 poeng før kveldens toppkamp i regnværet på Skodje. Heimelaget kom best ut av startblokkene og satte raskt press på eit litt nervøst Ravn-mannskap. Etter 8-9 minutter fekk Ravn ridd av den verste stormen, og tok meir og meir over spelet. Det skulle gå 37 minutter før Ravn fekk hull på byllen. Nikolas satte eit flott frispark i mål, og Ravn gjekk opp i 0-1. Etter scoringa våknet heimelaget og fekk etablert eit trykk på et stresset bortelag. Eit minutt før pause var det Skodje sin tur. Et langt oppspill, litt klabb og babb i bakre rekker hos Ravn sørget for at Skodje kom igjennom og la 45 grader ut. Der kom hjemmelagets Eivind Erstad på eit løp og satt 1-1 utakbart i venstre hjørne bak Holger Tovås.

Rotete 2. omgang

Ingen av laga kan skilte med godt spel i flomlyset på Skodje stadion. Mange lange baller gjorde at spelet vart oppstykka, og dermed var det til slutt dødballene som vart avgjerande. 2. omgang var kun 45 sekunder gamal når Nikolas satte sitt andre frispark for kvelden. Skodje laga eit litt unødvendig frispark, og Nikolas stiller seg opp. Nikolas setter frisparket hardt langs bakken nede i sitt venstre hjørne, 1-2!  Heimelaget var klart best etter at Ravn tok leiinga, og var nære på flere gonger. Ravn laga mange frispark i farleg posisjon, som kan være svært skummelt mot eit godt dødball-lag som Skodje. 

Skodje var svært nære utligning etter 64 minutter, der heimelagets spiss gjør en god heading, ballen spretter hardt i bakken og via tverrliggeren og ut. Hjemmelaget setter press på Ravn, men klarer ikkje å sette ballen bak Holger i buret til Ravn. 

Dramatiske sluttminutter

Etter 80 spilte minutter er det dramatikk på Skodje stadion. Heimelaget slår langt opp og der kjem Ravns kaptein Thomas Bjørlykhaug i duell med en Skodje-spiller. I en 50/50-duell smeller Thomas i bakken og blir liggande. Det ser i utgangspunktet udramatisk ut, men når Thomas blir liggande uten å bevege seg, reagerer alle spillerene rundt. Etter 10 sekunder med stor usikkerhet er det kontakt med Thomas, og han klarer å gå ut av banen for egen maskin. Heimelaget fortsetter å sette Ravn under press dei kommende minuttene uten uttelling. 

Hat-tricket komplett

Ravn slit med å skape sjanser, så i dag var det dødballenes dag på Skodje stadion. Etter 87 minutter spilt er Ravn på en sjelden visitt høyt i banen og får frispark. Øystein Tennfjord legger eit strøkent innlegg på første stolpe og der dukker kveldens mann opp: Nikolas. Med ein stuss på hovudet går ballen inn bak Skodjes sisteskanse, 1-3! Nikolas setter sitt tredje for kvelden, som også blir sluttresultatet. 

Onsdag 15. September kjem Lepsøy på besøk på Ravn stadion klokken 18:30. Kan A-laget følge opp med fem strake seiere?

Hovedsponsor

Sparebanken Møre

Banekalender

banekalender