Daglig arkiv: 12 august 2009

12 august 2009

Junior

Juniorlaget 4-2 over Valder

I ein utsett kamp frå i vår fekk Ravnjuniorane ein fin hauststart då det det vart 4-2 på Valdervoll kunstgras mandag. Vi leia 4-0 til det stod att 5 minutt, då gemyttane kom i kok..

Valder-Ravn 2-4 (0-2)

Mål Ravn: Eirik Tomren, Thomas Aarseth, Ole Birger Neergård, Adrian Solvang (str).

Ravn: Holger Tovaas, Michal Slydal (Emil Bjørlykkhaug), Adrian Solvang, Øystein Skarsbø, Eirik U. Orheim, Thomas Aarseth (Steffen Henjesand), Ole P. Nedrevold (Erik V. Stokke), Even Vatneødegård, Dag Ruben Midsund, Eirik Tomren (Ole S. V. Hauge), Ole B. Neergård.

Etter jamne åpningsminutt tok Ravn over spelet, og både Ole Birger og Øystein hadde store sjanser før Eirik Tomren gjorde 0-1. Etter eit skot frå Thomas var han fint frampå og sette returen i mål. Første seriemålet på jr. for den gode teknikaren!

0-2 kom på ei kjempekontring. Ein Valdercorner vart heada ut av Even, Thomas tok med seg ballen på eit 60 metersløp, runda av 2-3 forsvarar før han sette ballen i lengste hjørnet.

I 2.omgang gjekk Valder hardt ut, men ein god Holger heldt oss inne i kampen med to flotte  redningar. Etter kvart jamna det seg ut, og Ravn var mykje farlegare i angrep enn Valder. Det lukta mål når Ole Birger & co sette fart framover. Heimelagets keeper fann midt i omgangen ut at han ville finte vekk Ole. Det skulle han nok ikkje gjort, Ole snappa ballen og sette den i tomt mål.

Etter ei felling i feltet fekk Ravn straffe, og Adrian, som spelte sin siste(?) kamp på ei stund då han reiser vekk på skule, dundra ballen knallhardt i mål til 0-4.

Valder fekk to mål i sluttminutta, då det vart mest tullball, m.a. med raudt kort til heimelaget. Og det kunne nok Ravn og ha fått og, Adrian vart belønna med gult for felling som bakerste mann. Men Valder fekk mål på frisparket..

Ein godt gjennomført kamp av våre gutar. Michal Slydal ”debuterte” på Ravn etter tre år vekke, og gjorde ein god kamp på høgrebacken. Resten av forsvaret var også solide, og lenger framme viste Even, Dag Ruben og Ole Birger at forma er inne. Dette er karer som trener 5-6 dager i veka, og som er i ferd med å ta steget opp på A-laget.

Neste kamp er heime mot Rollon mandag 17. kl. 18.30.  7-er kamp!

Trenerutvikling med Aafk og Sunnmøre Fotballkrets

12 august 2009

Trond_Fredriksen

Trenerutviklingsprosjektet til AaFK og SFK, som har blitt en kjempesuksess, fortsetter nå etter ferien med nye steder og datoer.

Den 15. september står IL Ravn for tur. Aafk’s trofaste midtbanesliter og ”Mr. Aafk himself”, Trond Fredriksen, blir den som skal lede økten ute på banen. Fra SFK kommer Svein Ove Haugen.

Den enkelte samling vil to-deles slik som tidligere, der en i første del er inne og jobber med et lite «trenerverksted» hvor en planlegger treningsøkten i fellesskap samt diskuterer/får innspill rundt valgte emne. Andre del blir da treningsøkten ute på feltet der 16-18 spillere i 11-års alderen trenes av en Aafk spiller i tillegg til at trenerne på samlingen jobber med utviklingsmoment rundt valgte tema.

Samlingen er selvfølgelig gratis, og våre trenere, lagledere og andre fotballinteresserte oppfordres til å få med seg denne samlingen (og naturligvis trenere/lagledere fra våre naboklubber). Oppmøte kl 17.50.